Nieuws

 

 

Mei 2017

Helicon Opleidingen heeft voor de architectendiensten t.b.v. de vervangende nieuwbouw van een schoolgebouw voor het MBO in Nijmegen een aanbesteding gehouden. Von Bergh Bouwadvies heeft in de rol van bouwkostendeskundige voor de   architectensamenwerking tussen MAG architecten en KdV architectuur meegedaan met de inschrijving. Begin dit jaar werd duidelijk dat wij de aanbesteding hebben gewonnen en de opdracht hebben verworven. De komende vier jaar hebben MAG en KdV als VOF een raamovereenkomst. Het schoolgebouw van ca. 4.000 m2, dat het nieuwe gezicht van de opleiding moet gaan vormen, vormt de eerste opdracht. Het is een mooie uitdaging waarin wij binnen diverse fases van het bouwproces onze bijdrage kunnen leveren. Tevens worden wij binnen dezelfde raamovereenkomst gevraagd voor bouwkostenadvies van een aantal andere verbouw- en nieuwbouwprojecten op verschillende locaties van Helicon Opleidingen.

 

April 2016

Na anderhalf jaar plezierig gebruik te hebben gemaakt van een kantoorruimte op Business park “Het Kabinet” hebben we besloten tegelijk met de privéverhuizing weer kantoor aan huis te houden.

Per 1 april 2016 is Von Bergh Bouwadvies verhuisd naar Priemeind 8 in Best. In de woning is een prachtige en ruime kantoorruimte ingericht met alle voorzieningen om prettig te kunnen werken.

Deze nieuwe werkomgeving biedt uitstekende mogelijkheden om flexibel te kunnen werken, bestaande zakelijke relaties te continueren en nieuwe zakelijke relaties op te bouwen in Best en omgeving. Tegelijk met deze verhuizing zijn de namen van de website en e-mail van Von Bergh Bouwadvies aangepast. De domeinnaam is nu hetzelfde als de bedrijfsnaam. Dat geeft meer duidelijkheid. Deze veranderingen geven een impuls om ook onze dienstverlening maar mogelijk te vernieuwen. Verandering doet immers leven!

 

September 2015

JUBILEUM!

Von Bergh Bouwadvies bestaat deze maand vijf jaar! Een jubileum om even bij stil te staan en dan weer snel door te gaan. We kijken terug op vijf mooie en enerverende jaren waarin we met toewijding en plezier onze bijdrage hebben geleverd in de totstandkoming van diverse soorten bouwprojecten. Von Bergh Bouwadvies heeft zich in die tijd ontwikkeld tot vaste vraagbaak en betrouwbare ondersteuner voor dienstverleners in de bouw, bedrijven en particulieren.

Voor het komende jaar leggen wij de lat ook weer hoog. Von Bergh Bouwadvies blijft zich ontwikkelen en profileren als zorgvuldig ondersteuner op het gebied van projectmanagement, bestekken, bouwkosten en bouwtoezicht. Daarbij blijven dienstverlening op maat en een plezierige samenwerking van groot belang.

Op naar het volgende jubileum en meer mooie bouwprojecten!

 

Januari 2015

De start van het nieuwe jaar grijpen wij aan om Von Bergh Bouwadvies duidelijker te profileren. Na de intrek in oktober in een mooie kantoorruimte, hebben we vanaf januari 2015 een nieuwe huisstijl ingevoerd en is deze nieuwe website een feit.

Een korte toelichting op ons logo:

In de bouwkunde wordt een boog vaak toegepast, omdat het van nature een sterke constructie vormt waarbij veel minder trekkrachten voorkomen dan bij een horizontale balk. Bogen komen in allerlei vormen voor. Een daarvan is de rondboog, een boog die ene halve cirkel beslaat. Dit type boog werd vooral door de Romeinen gebruikt bij de bouw van triomfbogen, bruggen, aquaducten en amfitheaters. In andere perioden en bouwstijlen, zoals de vroegchristelijke basilieken en bouwwerken uit de Renaissance werd de rondboog eveneens vaak toegepast. De rondboog en arcades van rondbogen kenmerken zich vanwege hun harmonische proporties, solide ondersteuning en markeren vaak een ingang. Deze kenmerken staan in ons logo symbool voor onze werkwijze. 

 

 

December 2014

Het is altijd weer een bijzonder moment, een moment waarop de laatste stap wordt gezet in een lang proces van initiatief nemen tot bouwen. In Oerle Zuid is het dan eindelijk zover! De eerste 17 van in totaal 28 woningen van het CPO-project Zilverackers zijn voor de kerstvakantie opgeleverd. Van deze opleveringen, welke overigens in minder ideale weersomstandigheden plaatsvonden, waren wij getuige. Voor ons is het tevens een moment waarop we een deel van onze werkzaamheden beëindigen en trots zijn dat we met ons bouwtoezicht een bijdrage hebben kunnen leveren aan een deze mooie starterswoningen die de beeldkwaliteitslat voor Oerle-Zuid behoorlijk hoog leggen.

 

 

Oktober 2014

VERHUISD!

Met trots vertellen wij dat we de overstap hebben gemaakt van werken aan huis naar werken in een kantoorpand. Vanaf 1 oktober 2014 zijn we verhuisd naar een mooi kantoorpanden op Business park “Het Kabinet” op bedrijventerrein Achtse Barrier in Eindhoven. Naast de benodigde extra ruimte biedt deze nieuwe huisvesting betere mogelijkheden om mensen te ontvangen, te vergaderen en samen te werken in een moderne en prettige omgeving.

 

 

Juli 2014

Op 10 juli is het hoofdkantoor van Ergon feestelijk heropend. In een periode van slechts een half jaar heeft er met name aan de binnenkant van het gebouw een ware metamorfose plaatsgevonden. Niet alleen hebben de ruimtes een moderne en frisse uitstraling gekregen maar tevens is de bedrijfsfilosofie doorgevoerd in het interieur. Zo zijn alle staffuncties bij elkaar gebracht, zijn er korte verbindingen ontstaan, zijn er  ontmoetingsplaatsen in de gangen gecreëerd en zorgen de vele binnenramen voor een open en transparant karakter. De gehele verbouwing heb ik van dichtbij meegemaakt. Niet alleen in de rol van projectcoördinator maar tevens als tijdelijk medewerker van het facilitair bedrijf, waar ik met plezier met fijne collega’s samenwerk aan het beheer van diverse bedrijfslocaties.

 

 

Juli 2014

Het eerste blok van in totaal 28 woningen van het CPO-project Zilverackers in Oerle Zuid krijgt al serieus vorm en heeft onlangs z’n hoogste punt bereikt. Dit bijzondere moment is op 3 juli feestelijk gevierd. Momenteel heeft ook het tweede blok dat punt bereikt en is de aannemer in een aantal woningen al gestart met de afwerking. De verwachting is dat de eerste woningen aan het einde van dit jaar opgeleverd zullen worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mei 2014

Bij het goed beheren van gebouwen is het van belang de veiligheid van de bewoners of gebruikers te waarborgen. Zo zijn er voor een viertal kantoor- en woongebouwen door de eigenaren en beheerder vragen gesteld op het gebied van brandveiligheid en vluchten.

Okko Project heeft Von Bergh bouwadvies ingeschakeld om een specialist op het gebied van brandveiligheid en regelgeving aan te sturen, de vraagstukken te coördineren en bouwtechnische ondersteuning te geven.

 

 

Maart 2014

Ergon heeft Von Bergh bouwadvies gevraagd naast de projectcoördinatie voor de verbouw van hun hoofdkantoor tevens de facilitaire dienst tijdelijk te ondersteunen op het gebied van gebouwbeheer. Von Bergh bouwadvies ziet dit als een imMENS leuke uitdaging waarmee een jarenlange samenwerking verder wordt geïntensiveerd.

 

 

 

 

 

December 2013

De bouw van het CPO-project van kopersvereniging Oerle is gestart! Het project betreft de nieuwbouw van 25 starterswoningen en 3 hoekwoningen op de locatie Zilverackers in Oerle Zuid waarvoor ik het bouwtoezicht verzorg. Onlangs is het bouwbord geplaatst waarop Von Bergh bouwadvies ook een plekje heeft gekregen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

September 2013

Het eerste STABU bestek van Von Bergh bouwadvies is een feit. De jarenlange ervaring op het gebied van bestekschrijven heb ik goed kunnen toepassen op het bestek voor de nieuwbouw van een herenhuis in Son en Breugel. Naast de bouwkundige onderdelen heb ik tevens de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties beschreven. In de aanloop naar en tijdens het bestekschrijven hebben diverse besprekingen plaatsgevonden met de opdrachtgever, het tekenbureau en de architect om de materiaalkeuzes en de voor het werk geldende voorwaarden vast te leggen. Voor dergelijke besprekingen maak ik altijd een handige checklist die het overleg bevordert.

 

Augustus 2013

In navolging van starters gaan ook senioren steeds vaker samen bouwen via het collectief particulier opdrachtgeverschap. Een voorbeeld daarvan is te vinden in Eindhoven. Daar zijn de voorbereidingen gestart voor de verbouw van een voormalige basisschool aan de Akkerstraat tot huisvesting voor twintig senioren. De senioren zoeken een aantal mensen in dezelfde positie en laten gezamenlijk geheel naar eigen wens een huis bouwen. Naast ieder op zich staand appartement worden er ook ruimten voor gemeenschappelijk gebruik zoals een ontmoetingsruimte, logeerverblijf, kantoorruimte of wasruimte gerealiseerd. Dat biedt naast gemak ook de gelegenheid tot leuke sociale contacten. Von Bergh bouwadvies heeft inmiddels op basis van de eerste ontwerpen een bouwkostenraming gemaakt en wellicht liggen er nog andere werkzaamheden hiervoor in het verschiet. Meer informatie over dit bijzondere project en de betrokkenen is terug te vinden op www.wonenindeschrijver.nl.

 

 

Juli 2013

Kopersvereniging Oerle is bezig met het ontwikkelen van starterswoningen op locatie Zilverackers te Oerle. Het gaat om een woningbouwproject van 28 woningen, dat met collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) wordt gerealiseerd. Kopersvereniging Oerle heeft mij gevraagd het bouwtoezicht te verrichten. In november 2013 wordt gestart met de bouw en zullen mijn werkzaamheden van start gaan.

 
   
   
   
   
   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitemap