Visie

 

Maatschappelijke & economische ontwikkelingen

We leven momenteel in fase waarin we voorzichtig herstellen van een economisch onrustige periode. Bij dit herstel past het ons na te denken over onze manier van wonen, werken en bouwen. Dat vraagt analytisch inzicht, creativiteit en aanpassingsvermogen. Vaak ontstaan er in zo’n fase interessante vernieuwingen. Von Bergh Bouwadvies ziet dit als een kans en denkt en doet graag mee met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van adviesverlening, samenwerken en innovaties.

 

Bouwbranche en BIM

Het woord innovatie wordt weer vaak genoemd in de bouwbranche. Dacht men vroeger vooral aan nieuwe bakstenen of hogesterktebeton, tegenwoordig gaat het vooral om innovatie van het proces. Gezocht wordt naar oplossingen om slimmer samen te werken, efficiƫnter te werken, fouten te voorkomen, gebruik te maken duurzame producten, energiezuinige gebouwen te bouwen en woningen meer af te stemmen op de wens van de koper. Dit vergt van de bouwsector veel daadkracht, out-of-the-box-denken en bundeling van krachten.

Een voorbeeld van efficiĆ«nter werken en terugdringen van fouten is BIM (Building Information Modeling). BIM is een werkmethodiek waarbij in een 3 dimensionaal Bouw Informatie Model integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. Het is dus eigenlijk een virtueel bouwproces waarin gegevens van de architect, constructeur, installateur en aannemer worden verwerkt en waardoor vroegtijdig kan worden gezien hoe verschillende disciplines zich naast elkaar gedragen. Meer informatie hierover is de vinden op www.hetnationaalbimplatform.nl.

Von Bergh Bouwadvies neemt aan deze ontwikkeling deel door met name de "i" in BIM te verzorgen en de vorm van STABU bestekken. Door deze informatie te koppelen aan BIM wordt het building model compleet.

 

 

Sitemap